Nieuws

Ericsson breidt 5G platform uit en lanceert nieuwe netwerkproducten met AI

14 feb 2020 - Categorie: Netwerken

Vanwege het wereldwijd circulerende coronavirus heeft de Zweedse mobiele netwerkleverancier Ericsson zijn deelname aan het Mobile World Congress (MWC) 2020 in Barcelona geannuleerd


Op een pre-MWC-persconferentie in Londen presenteerde het bedrijf een uitbreiding op het 5G platform en producten voor mobiele netwerkbediening - inclusief AI-functies (kunstmatige intelligentie).

 

Introductie nieuwe diensten

Eersteklas netwerkprestaties, vermindering van de CO2-uitstoot en toenemende kostendruk; mobiele netwerkexploitanten stellen hoge eisen aan mobiele netwerkapparatuur. De producten Network Intelligence, Energy Infrastructure Operations en Omni Network Channel helpen nu om precies aan deze eisen te voldoen.

 

Het nieuwe aanbod is erop gericht om de mobiele netwerkoperator in het middelpunt te plaatsen, door zowel zelfhulp als een soepele samenwerking, co-creatie en eenvoudige toegang tot gegevens mogelijk te maken - dit alles zal helpen om een altijd aanwezige netwerkervaring te waarborgen.

 

Network Intelligence

?De nieuwe oplossingen maken een nog stabielere werking van het mobiele netwerk mogelijk en verminderen kritische incidenten tot 35 procent door de inzet van AI, zoals het anticiperen op en geautomatiseerd oplossen van fouten. Als er toch een fout optreedt, lost de preventieve ondersteuningsdienst het probleem op binnen maximaal vijf minuten na de data-acquisitie.

 

Omni Network Channel

Het nieuwe digitale samenwerkingsplatform voor de interactie tussen de mobiele netwerkoperator en Ericsson richt zich op eenvoudige navigatie en directe zelfhulpfuncties. Het platform is ontworpen om de tevredenheid van de eindgebruiker te verhogen door verbeterde netwerkprestaties en snellere probleemoplossing. Bovendien vergemakkelijkt de oplossing de invoering van nieuwe technologieën zoals 5G en ondersteunt ze mobiele netwerkoperatoren bij de ontwikkeling van de vaardigheden van hun personeel.

 

Energy Infrastructure Operations

De nieuwe oplossing voor energiebeheer maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en gegevensanalyse om het energieverbruik in de hele netwerkinfrastructuur te optimaliseren. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën verhoogt Energy Infrastructure Operations met name de energie-efficiëntie in het draadloze toegangsnetwerk, waar de grootste besparingen kunnen worden gerealiseerd. De nieuwe oplossing is niet alleen gericht op de daadwerkelijke energiebesparing op de mobiele locatie. Het maakt ook een grotere operationele efficiëntie mogelijk door het vermijden van inspecties ter plaatse, wat uiteindelijk leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Ericsson 5G platform

Naarmate we overgaan naar 5G, zal het mobiele netwerk een veel breder scala aan diensten en datavolumes moeten ondersteunen dan ooit tevoren, met een hoger niveau van intelligentie en automatisering. Het Ericsson 5G platform is het complete portfolio dat nodig is om een soepele netwerk evolutie en uitrol van 5G te bieden

 

De vier nieuwe aanvullingen van Ericsson op het 5G platform zorgen ervoor dat mobile netwerkoperators sneller met nieuwe diensten op de markt kunnen komen, door verminderen van de complexiteit en de kosten, waardoor ze een voorsprong kunnen behouden in de race voor 5G-business, vandaag en morgen".