Nieuws

EPiServer als Leider gepositioneerd in Gartner Magic Quadrant voor Web Content Management 2015

04 aug 2015 - Categorie: LEVERANCIERS

EPiServer, wereldwijd softwareleverancier van digital marketing en e-commerce oplossingen, is door onderzoeksbureau Gartner erkend als Leider in het Magic Quadrant voor Web Content Management (WCM).


Vorig jaar werd de softwareleverancier nog benoemd tot Visionair. Door constante groei, brede platform ondersteuning en goede customer support heeft Gartner de inspanningen van EPiServer beloond met een leiderspositie.

 

‘Erkend worden als leider door Gartner bevestigt dat de markt en onze klanten de kracht zien van ons web content management (WCM) platform’, vertelt Jeroen Staehle, Marketing Manager Mainland Europe bij EPiServer. ‘We werken continu aan de technologische capaciteiten, wereldwijde voetprint en het partnerecosysteem. Dat heeft zich terug betaald in enerzijds een waardevolle propositie naar onze klanten toe en anderzijds de leiderspositie in de Quadrant voor Web Content Management.’

 

Gartner benoemt softwareleveranciers als leiders als ze de verandering van de markt sturen, een heldere visie weten neer te zetten en dit kunnen vertalen naar een brede oplossing. Ook is het belangrijk dat de leiders sterke channelpartners hebben, aanwezig zijn in meerdere regio’s, consistente financiële performance laten zien en goede customer support leveren. ‘Ons platform EPiServer Digital Experience Cloud voldoet aan alle eisen om tot leider te worden benoemd’, vertelt Staehle. ‘Het is eenvoudig te implementeren, te integreren en zeer gebruiksvriendelijk. Dit maakt het product een steeds populairdere tool onder marketeers, merchandizers en developers.’

 

In het rapport schrijft Gartner dat klanten EPiServer zien als een hoogwaardig platform dat klaar is voor de toekomst in dit digital business tijdperk. Doordat content makkelijk opgedeeld en ingezet kan worden voor meerdere kanalen is het platform geschikt voor contextbewuste, multichannel en digitale ervaringen. Het flexibele en schaalbare cloudplatform is vooral populair in het middensegment en dat is juist waar Gartner een groei verwacht. Toch blijft het platform ook interessant voor grote enterprises, wat de positie van EPiServer nog verder zal versterken.