Nieuws

ENGIE Fabricom is Panduit Silver Partner voor ICT-infrastructuren

25 feb 2020 - Categorie: Partnerprogramma, UITGELICHT

Panduit, leverancier van oplossingen voor netwerkinfrastructuren, heeft ENGIE Fabricom als Silver partner toegevoegd aan het wereldwijde Panduit ONESM-programma.


Voor beide bedrijven is deze nieuwe partnerstatus de logische voortzetting en versterking van een langetermijnsamenwerking, om met complete oplossingen in te spelen op de vraag en wensen van klanten.

Infrastructuren voor slimme gebouwen en steden

ENGIE Fabricom installeert al zo’n twintig jaar Panduit ICT-infrastructuren in datacenters, industriële omgevingen, kantoren, scholen en zorgcomplexen. “Wij hebben een datateam van zo’n 115 medewerkers die deel uitmaken van de divisie Buildings”, zegt business development manager Sven Jorissen. “De samenwerking met Panduit is ooit begonnen omdat grote klanten daarom vroegen en omwille van het complete maar ook innovatieve aanbod”. “Voor mij is het esthetisch één van de mooiste merken, omdat alle componenten (bekabeling, goten, patchpanelen en -racks, etc.) goed op elkaar zijn afgestemd”, vertelt tendering engineer Johan Thoelen. “Verder ondersteunen ze ons deskundig en snel bij projectaanvragen”. “Kijkend naar de toekomst is Panduit een belangrijke partner waarmee wij kunnen inspelen op de kansen die projecten voor slimme gebouwen en steden gaan bieden”, concludeert Jorissen.

Kennis en ervaring voor Panduit ONESM-programma

“Het verheugt ons dat ENGIE Fabricom blijft investeren in de technische kennis en ervaring die nodig zijn om door te groeien als partner”, zegt Oscar Cores, Territory Account Manager Enterprise & Data Center Network Infrastructure bij Panduit. “Zij zijn voor ons al decennia een grote partner in de Belgische markt, die inmiddels ruimschoots voldoet aan de eisen van het wereldwijde Panduit ONESM-programma. Het is ook een bedrijf dat waarde hecht aan het installeren van hoge kwaliteit oplossingen bij klanten en net als wij graag innovatieve projecten realiseert. In samenwerking met onze distributeurs installeert ENGIE Fabricom ICT-infrastructuren voor bekende klanten, waaronder BNP Paribas, Mastercard en de zorgcomplexen AZ Sint-Jan, ZNA en ZOL.”    

Over ENGIE Fabricom
ENGIE Fabricom is een dochtermaatschappij van de ENGIE Groep, met ruim 6.000 medewerkers een van de toonaangevende spelers op het vlak van energietransitie. De Groep is met 23 territoriale business units actief in 70 landen. Deze wereldspeler op het vlak van energie is actief in de sectoren elektriciteit, aardgas en energiegerelateerde diensten. De datasectie van ENGIE Fabricom’s Buildings divisie is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden van ICT-infrastructuren voor klanten. Meer informatie is te vinden op: https://www.engie-fabricom.com/

Over Panduit
Al sinds 1955 staan nieuwsgierigheid en passie voor probleemoplossing centraal in de bedrijfscultuur van Panduit. Met deze ingesteldheid helpen wij bedrijven hun doelstellingen te verwezenlijken en hun succes in de markt uit te bouwen. Panduit ontwikkelt vooruitstrevende oplossingen voor de fysieke, elektrische en netwerkinfrastructuur, die binnen het hele bedrijf worden ingezet, van datacenter tot telecomruimte en van desktop tot fabrieksvloer. Het hoofdkantoor van Panduit bevindt zich in Tinley Park, IL, in de Verenigde Staten en stuurt 112 vestigingen overal ter wereld aan. Met een gevestigde reputatie voor kwaliteit en technologisch leiderschap, in combinatie met een robuust partner-ecosysteem, ondersteunt, onderhoudt en versterkt Panduit bedrijfsgroei in een geconnecteerde wereld. Meer informatie is te vinden op: www.panduit.com.