Nieuws

Een jaar lang water voor Oost-Knollendam dankzij refurbished Apple-producten

17 jan 2020 - Categorie: UITGELICHT

Zeg eens eerlijk, wat zijn jouw goede voornemens voor 2020? Grote kans dat – naast sporten en gezonder eten – ook duurzaamheid een plek inneemt op jouw lijst


 

Begin 2019 bleek namelijk al dat Nederlanders graag duurzamer willen leven. Daar slagen we nog niet altijd even goed in. Maar er is hoop: een betere wereld begint in 2020 gewoon bij je eigen smartphone of tablet. Als je in dit nieuwe jaar op een eenvoudige en betaalbare manier je ecologische voetafdruk wilt verkleinen, kun je namelijk niet om het hergebruik van elektronische apparaten heen. 

 

Je kent het misschien wel: wanneer je oude telefoon of tablet versleten of kapot is, is een gloednieuw product al snel aangeschaft. Door telkens nieuwe producten te kopen, zorgen we jaarlijks echter voor een enorme hoeveelheid e-waste. Zonde, want je kunt tegenwoordig ook kiezen voor gereviseerde – of refurbished – producten. Deze producten zijn niet alleen van uitstekende kwaliteit, maar ook een betaalbaarder én duurzamer alternatief. Door het aanschaffen van gebruikte elektronica help je namelijk om e-waste tegen te gaan. Kies jij voor (meer) duurzaam dit jaar? Jouw keuze kan een behoorlijke impact hebben.  

 

Waterbesparing gelijk aan jaarlijks verbruik in Oost-Knollendam

Naast het tegengaan van e-waste ga je met een refurbished product ook bewuster om met grondstoffen en materialen. Van plastic tot roestvrijstaal en van de CO?-uitstoot tot het waterverbruik: de productie van een elektronisch apparaat heeft een grote invloed op het milieu. Dat weet ook Renewd, leverancier van gereviseerde Apple-producten. Het bedrijf kijkt terug op 2019 als een succesvol jaar. Zo bespaarde het met zijn hergebruikte apparaten ruim 25 miljoen liter water*, die anders nodig waren geweest voor de productie van nieuwe apparaten. Is dat veel? Behoorlijk: deze hoeveelheid staat gelijk aan het waterverbruik van alle inwoners van Almere op een hele dag. En aan het verbruik van de inwoners van Oost-Knollendam in een heel jaar*. Kun je nagaan! 

 

Vijf keer de aarde rond dankzij gereviseerde producten

Voor wat betreft CO?-uitstoot bespaarde Renewd een hoeveelheid die gelijkstaat aan honderd vluchten van Amsterdam naar Parijs, oftewel 14.000 ton*. Ben jij ook milieubewust en reis je liever met de trein? Dan had je met deze besparing vijf keer om de aarde kunnen reizen. Tot slot keek Renewd ook naar de besparing in grondstoffen die het realiseerde met zijn gereviseerde producten. In 2019 leidde dat tot hergebruik van 3,6 kilo goud. Ter vergelijking, dat is genoeg om 1.200 trouwringen* te maken. Dus mocht trouwen tot jouw goede voornemens behoren; grijp die kans!