Nieuws

De toekomst van kunstmatige intelligentie in 2Doc: More Human Than Human

14 aug 2018 - Categorie: IT / ICT

Kunstmatige intelligentie (KI) is overal en we hebben er, vaak onbewust, al een relatie mee.


Maandag 17 september, 21.00 uur, NPO 2

We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we vragen kunnen stellen aan de spraakassisent in onze telefoon. Wat betekent het als kunstmatige intelligentie zich verder ontwikkelt? Zal KI de mensheid overbodig maken?

 
 

Robotbouwer Will Jackson met Reginald the RoboThespian

 

2Doc: More Human Than Human onderzoekt wat het betekent om te leven in het tijdperk van intelligente machines. Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Omdat het een betere partner is, meer invoelend dan een mens ooit kan zijn? Of is het juist potentieel de grootste bedreiging voor de mens, waar onder andere Stephen Hawking en Nick Bostrom voor waarschuwen? Zal KI, zo oneindig veel slimmer, beter connected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?

 

Regie Tommy Pallotta en Femke Wolting, geproduceerd door Submarine, in coproductie met SubLA, Savage Film en VPRO. Met steun van o.a. het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Mediafonds, CoBO en het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

 

Uitzending: Maandag 17 september om 21.00 uur op NPO 2

Website

Zichtlink beschikbaar

 

Digidocs

2Doc: More Human Than Human is onderdeel van een reeks documentaires die de VPRO dit najaar uitzendt over de groeiende invloed van 'tech' op ons leven. De 2Docs verkennen hoe verborgen krachten ons bestaan steeds meer beïnvloeden: van de onzichtbare netwerken die ons omringen, tot wie er bepaalt wat wij online te zien krijgen. Meer informatie: vpro.nl/digidocs