Nieuws

Dataiku introduceert community voor professionals in data science, machine learning en AI

10 feb 2020 - Categorie: IT / ICT

Dataiku, leverancier van enterprise AI- en machine learning-platformen, introduceert de Dataiku Community.


Hiermee wil het de samenwerking bevorderen tussen Dataiku-gebruikers en andere professionals die werken aan het democratiseren van data science. De Dataiku Community is ontworpen om belangrijke bronnen samen te brengen, leden aan te moedigen om in gesprek te gaan over data science en om hun kennis en vaardigheden, zowel met Dataiku als daarbuiten, uit te breiden. 

 

De Dataiku Community bevat een kennisbank die toegang biedt tot officiële Dataiku handleidingen, use cases en artikelen. Hiermee krijgen leden van de community de juiste tools om hun kennis van het platform te vergroten. Binnen de community kunnen leden vragen stellen en ondersteuning krijgen van Dataiku en best practices delen.  

 

“Onze missie is om data science te democratiseren en om toekomstbestendige enterprise AI-oplossingen te ontwikkelen waarbij de mens centraal staat”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Samenwerking is onderdeel van ons DNA. De Dataiku Community bouwt voort op onze waarden en nodigt degenen die willen bijdragen aan het democratiseren van data science uit om dit te doen. We zijn blij dat we met de Dataiku Community nog meer gebruikers de middelen kunnen geven om sneller en slimmer samen te werken op het pad naar enterprise AI.”

 

De Dataiku Community biedt krachtige ondersteuning voor gebruikers van de Dataiku Free Edition en Dataiku Lite Edition. In de komende maanden zal het bedrijf het Dataiku Community-programma verder verfijnen en uitbreiden om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de leden. Zo komt het onder meer met lokale gebruikersgroepen, een programma voor ambassadeurs en vele andere initiatieven.