Nieuws

Celonis stelt Aspire-fonds beschikbaar om ongelijkheid in het onderwijs te bestrijden

09 sep 2020 - Categorie: Opleidingen, UITGELICHT

Het fonds van €500.000,- ondersteunt gelijke toegang tot onderwijs door het wegnemen van financiële barrières


Celonis, marktleider in geavanceerde AI-process mining en process excellence software, kondigt vandaag het wereldwijde Celonis Aspire-programma aan. Daarmee wil Celonis gelijke toegang tot onderwijs realiseren. Het programma en de doelstelling worden ondersteund door een donatie van €500.000,- van de oprichters en een sponsoringsprogramma van Celonis-medewerkers.

Celonis Aspire bestrijdt de ongelijkheid in het onderwijs door de financiële barrières weg te nemen en onderwijsdromen om te zetten in kansen voor jongeren wereldwijd. Het programma is geïnspireerd op het feit dat Celonis in 2019 de Duitse President’s Award ontving. Deze prijs is een erkenning voor bedrijven die middels innovaties de weg vrijmaken voor nieuwe ontwikkelingen in de industrie – waardoor de industrie als geheel toekomstbestendig wordt en de consumenten er wereldwijd baat bij hebben. Met Aspire streven de oprichters van Celonis ernaar om terug te geven aan de maatschappij, wat een weerspiegeling is van de steun die zij zelf kregen als onderdeel van hun opleiding.

Gelijke toegang tot onderwijs voor jongeren wereldwijd

Veel jongeren worden geconfronteerd met aanzienlijke barrières, vooral als het gaat om middelbaar onderwijs. En juist dat onderwijs is essentieel voor werkgelegenheid, welzijn en het burgerschap. Voortdurende ondersteuning van en investeringen in het onderwijs – zoals de financiering van leermateriaal, het tot stand brengen van voorzieningen voor integratie of het wegnemen van taalbarrières – betekent dat er talloze mogelijkheden voor de volgende generatie gecreëerd worden.

Elk individu en elke organisatie kan zich online opgeven of een kandidaat voordragen voor financiële ondersteuning vanuit Aspire. Medewerkers van Celonis worden sponsor van Celonis Aspire en bieden zo extra niet-financiële ondersteuning om kandidaten te helpen hun onderwijsdromen te verwezenlijken. De procedure is snel en eenvouding – potentiële kandidaten vinden op de website van Celonis Aspire meer informatie.

Een duurzame toekomst creëren door middel van onderwijs

Celonis heeft al jaren sterke banden met de onderwijswereld: het wereldwijde Academic Alliance Program biedt middelen en lesmateriaal aan middelbare scholen en universiteiten over de hele wereld. Binnen dit programma waren reeds plannen voor schaalvergroting om zo meer onderwijsinstellingen te kunnen ondersteunen. Celonis heeft zelf ook zijn geschiedenis (en succes) te danken aan zijn academische wortels, bij de Technische Universiteit van München.

Op basis van hun eigen ervaringen zijn de drie oprichters van Celonis van mening dat onderwijs de sleutel is tot een grotere gelijkheid in de samenleving, waardoor mensen onafhankelijk kunnen worden. Gelijk onderwijs begint met gelijke toegang: daarom ondersteunt Celonis de toegang tot onderwijs, ongeacht economische, geografische of sociale omstandigheden.

Bastian Nominacher, mede-oprichter en co-CEO van Celonis, zegt: ”Onderwijs ontsluit gelijkheid en is vooral belangrijk in tijden van enorme veranderingen, zoals we die nu meemaken. Het verbeteren van de toegang tot onderwijs verbetert de algemene gezondheid en veerkracht van gemeenschappen, het bevordert de economische groei en bestrijdt zelfs klimaatverandering. Het voorrecht om gratis toegang te krijgen tot hoogwaardig onderwijs stelde ons in staat om een succesvol bedrijf op te bouwen. We erkennen en waarderen dat enorm en hopen dat Celonis Aspire deuren opent voor meer mensen om te profiteren van de onderwijskansen die wij hebben gekregen.”

De technologie van Celonis maakt gebruik van process mining, kunstmatige intelligentie en machine learning om barrières en fricties uit processen te verwijderen. Daarmee worden mensen en organisaties gestimuleerd en in staat gesteld om hun doelen te bereiken. Celonis Aspire is geïnspireerd door het geloof dat de aarde onze toekomst is en Celonis streeft naar een betere en duurzamere toekomst voor de maatschappij en planeet.