Nieuws

Cegeka voorziet Lamb Weston / Meijer van nieuwe digitale werkplek

05 jan 2018 - Categorie: IT / ICT

Lamb Weston / Meijer, een van ’s werelds grootste bedrijven in diepgevroren aardappelproducten, appetizers en gedroogde aardappelvlokken, heeft voor de digitalisering van zijn werkplekken gekozen voor Cegeka


Het gaat om een geheel nieuwe digitale werkplek die beter aansluit bij de bedrijfsstrategie van Lamb Weston / Meijer. In januari 2018 zullen naar verwachting de eerste gebruikers de beschikking krijgen over hun nieuwe werkplek. De implementatie van de werkplek is de eerste stap naar een strategisch partnership met Cegeka. Lamb Weston / Meijer levert, samen met Lamb Weston US, aardappelproducten van hoge kwaliteit die verkocht worden in meer dan honderd landen.

 

Lamb Weston / Meijer is een groeiende organisatie die zich richt op Europa, het Midden-Oosten en Afrika met 6 fabrieken, 4 sales kantoren en 1.400 medewerkers. Het is voor de organisatie nu tijd om de huidige werkplekken te moderniseren. Hierbij ligt de focus op het verbeteren van de performance van de applicaties voor de gebruiker die via de centrale werkplek worden aangeboden, inclusief de integratie van de SaaS-applicaties. Lamb Weston/Meijer heeft op basis van zijn IT-strategie gekozen voor het gebruik maken van diensten die op de markt verkrijgbaar zijn, in plaats van het zelf ontwikkelen van IT-oplossingen.

 

Culturele match

Lamb Weston / Meijer heeft behoefte aan een werkplek die goed aansluit op de rollen en behoeften van de gebruikers: er is een grote geografische spreiding van de medewerkers; met uiteenlopende wensen op de verschillende locaties en voor de buitendienst. Bovendien wordt een breed scala aan devices gebruikt. De nieuwe werkplek moet dat allemaal kunnen ondersteunen. Voor het leveren van deze werkplek viel de keuze op Cegeka vanwege de kwaliteit van het voorstel, de uitstekende referentie en een goede match met de bedrijfscultuur van Cegeka.

 

Jan-Willem van der Meere, Corporate IT Manager van Lamb Weston / Meijer: “De nieuwe werkplek die we met Cegeka hebben vormgegeven stelt de gebruiker en met name de gebruikerservaring centraal. Hierbij hebben we samen gekeken naar de verschillende persona’s en hoe we deze zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. De technologische expertise van Cegeka met een gedegen aanpak heeft hier belangrijk aan bijgedragen. Het is tot nu toe een mooie samenwerking die Lamb Weston / Meijer in staat stelt een state of the art werkplek aan te bieden aan haar medewerkers.”

 

Gebruikers centraal

Cegeka heeft zijn voorstel gebaseerd op een inventarisatie van de huidige Lamb Weston-omgeving, plus interviews met de gebruikers om te achterhalen waar zij tegenaan lopen en wat voor werkplek zij het liefst zouden willen. Vervolgens heeft Cegeka advies gegeven over hoe de nieuwe werkplek er uit zou moeten zien en een bijbehorend architectuurplan gemaakt. Alle gebruikers loggen straks in op een webportaal waar zij de applicaties kunnen vinden die zij nodig hebben. De werkplek is gebaseerd op cloudtechnologie van Microsoft en maakt het nu mogelijk de volledige kracht van de bedrijfsapplicaties te benutten, ongeacht locatie en device. Ook is er een social intranet gedeelte waar medewerkers kunnen samenwerken en bijhouden wat er gebeurt in de voor hen relevante werkgroepen en teams.

 

Zander Colaers, managing director van Cegeka Nederland: “Cegeka kan méér dan alleen een werkplek leveren en dat geeft Lamb Weston / Meijer IT-houvast voor de toekomst. Na de implementatie van de nieuwe werkplek gaan we met het beheer van de werkplekomgeving bekijken. Het doel is komen tot een strategisch partnership, zodat we samen met Lamb Weston / Meijer een IT-omgeving tot stand brengen die de bedrijfsstrategie optimaal ondersteunt.”

 

Doorslaggevende referentie

Een belangrijke eis van Lamb Weston / Meijer was dat potentiële leveranciers een referentie hadden voor de voorgestelde werkplek. De referentie van Cegeka was Avebe, een met Lamb Weston / Meijer vergelijkbaar bedrijf in de aardappelsector. Avebe maakt gebruik van een door Cegeka geïmplementeerde werkplek en is daar - en over Cegeka zelf - zeer lovend over. Tijdens een referentiebezoek aan Avebe heeft Lamb Weston / Meijer zich uitgebreid laten informeren over deze werkplek in de praktijk.