Nieuws

Capitar IT Group acquireert RealOpen IT

05 mrt 2018 - Categorie: Bedrijfsovername

Capitar IT Group heeft de Identity & Access management (IAM)-expert RealOpen IT overgenomen.


Capitar Roit Bram Haasnoot links, Peter Jurg rechts

 

Capitar IT Group levert al 25 jaar beheer van complexe server- en netwerkinfrastructuren met een focus op beveiliging. Sinds ruim 5 jaar is daar het beheer van IAM-systemen bijgekomen. RealOpen IT levert al ruim 12 jaar implementatie en beheer van IAM-oplossingen.

 

Door de aangescherpte privacy wet- en regelgeving (GDPR) neemt de vraag naar veilige IT-oplossingen flink toe. Tezamen zijn Capitar IT Group en RealOpen IT helemaal klaar om de markt met de juiste oplossingen te bedienen. Tevens zijn ze nu de grootste aanbieder van beheerde IAM-omgevingen in Nederland, on premise en vanuit de cloud.

 

De directie van Capitar IT Group, bestaande uit Peter Jurg en Jan van Veldhuizen, zal ook RealOpen IT gaan leiden en Bram Haasnoot verruilt zijn rol van directeur van RealOpen IT voor die van marketing- en PR directeur van beide organisaties.

Jan van Veldhuizen: “RealOpen IT is een gedreven organisatie die zeer ervaren is in IAM implementaties en -support. Ze hebben hun sporen verdiend, en de technische kennis is hoog. Dat is precies de expertise die Capitar complementeert om de aspiraties waar te maken om een nog grotere rol te spelen in de IAM-markt.”

 

Bram Haasnoot: “De overname zal zowel Capitar als ons meer ervaren collega’s, meer salesgroei en meer productontwikkeling bieden. Wat betreft de timing en nieuwe de partner hadden we het niet beter kunnen treffen. Het is duidelijk: één plus één is drie!”