Nieuws

BrainCreators geeft chatbots intelligentie

16 mei 2018 - Categorie: IT / ICT

BrainCreators, het meest ervaren team AI-professionals in Nederland, biedt klanten het eerste intelligente chatbot-platform.


 

Chatbots zijn geautomatiseerde gesprekspartners die door bedrijven of overheidsinstellingen geïntegreerd worden op hun websites of in bepaalde applicaties zoals Instant Messengers. Ze kunnen klanten en bezoekers te woord staan en helpen. Tot nu toe gedroegen deze chatbots zich bijna uitsluitend deterministisch en inflexibel. Het nieuwe platform van BrainCreators stelt chatbots in staat om vragen van gebruikers op een intelligente manier te beantwoorden door de context van hun vragen te begrijpen.

 

“Chatbots die je vandaag de dag tegenkomt zijn meestal redelijk onnozel en inflexibel”, aldus Jasper Wognum, medeoprichter en CEO van BrainCreators. “De bekende chatbots begrijpen niet echt waar het om gaat als je hen een vraag stelt. Zij herkennen bijvoorbeeld een bepaald woord, zoeken dit op in een lijst en geven het antwoord dat er in de lijst naast staat. Hierbij houden zij geen rekening met de context en de combinatie van verschillende woorden. Ik geef een voorbeeld. Bij een bepaalde combinatie van woorden is het waarschijnlijker dat de gebruiker meer informatie wil ontvangen over een U2-concert in de Ziggo Dome dan dat die een ticket wil kopen. Maar dat begrijpen de huidige chatbots meestal niet. In de praktijk leidt dit er vaak toe dat een mens het gesprek moet overnemen. Met ons nieuwe platform geven wij chatbots een veel beter begrip van de context en dus veel meer intelligentie.”

 

Het chatbot-platform van BrainCreators beschikt over de nodige intelligentie om vragen in hun context te begrijpen en op een flexibele manier te beantwoorden. De noodzaak voor mensen om in te grijpen in een dialoog neemt zo aanzienlijk af. Het systeem zet bovendien machine learning in om klant- of branche-specifieke kennis te verwerven die nodig is om vragen van gebruikers nog beter te begrijpen. De specialisten van BrainCreators trainen het platform voor elke specifieke toepassing om een zo goed mogelijke prestatie te waarborgen. Mocht het zo zijn dat een klant al een chatbot inzet, dan kan het platform de informatie en dialoog-geschiedenis van deze chatbot gebruiken om te leren.

 

 

Over BrainCreators

BrainCreators is het meest ervaren team AI-professionals in Nederland. De oprichters houden zich sinds 1995 bezig met AI en helpen organisaties de kracht van de meest geavanceerde datatechnologie te benutten. BrainCreators bedient organisaties in alle branches, identificeert business cases, oogst waarde uit data en helpt teams om te groeien.  

In een wereld waarin visionaire uitspraken over de toekomst van de mensheid en een uitgebreide discussie onder zelfgenoemde specialisten verwarring schept, helpt BrainCreators zijn klanten door de bomen het bos weer te zien en de waarde te oogsten die schuilgaat in data.  

Computers zijn nu in staat om cognitieve taken uit te voeren die normaal gesproken door getrainde mensen worden afgehandeld. Ondersteund door de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen past BrainCreators deze vaardigheden toe om organisaties in alle industrieën te veranderen. Tot de klanten van BrainCreators behoren PostNL, BNR/FD Mediagroep, DHL, Hendrix Genetics en Tata Steel. Partnerschappen met brancheleiders zoals NVIDIA, Amazon, Pure Storage en Zoom Media vullen het aanbod van het bedrijf verder aan. BrainCreators werd opgericht in 2016 en is particulier eigendom.