Nieuws

BlackBerry's QNX-software geïmplementeerd in ruim 150 miljoen voertuigen

25 jun 2019 - Categorie: Software

BlackBerry kondigt aan dat zijn QNX-software momenteel is geïmplementeerd in ruim 150 miljoen auto’s.


Dit is een toename van 30 miljoen auto's sinds het bedrijf cijfers over de automotive sector rapporteerde in 2018.

BlackBerry, een leider op het gebied van automotive cybersecurity, heeft het hoogste niveau van autocertificering voor functionele veiligheid met ISO 26262 ASIL D. Daarnaast heeft de organisatie tientallen jaren ervaring in het ondersteunen van bedrijfskritische geïntegreerde systemen in de automotive en andere sectoren. Fabrikanten van originele onderdelen en grote spelers in de auto-industrie gebruiken de BlackBerry QNX-technologie in hun geavanceerde rijhulpsystemen, digitale instrumentclusters, connectiviteitsmodules, handsfree- en infotainmentsystemen. Deze systemen worden gebruikt in automerken zoals Audi, BMW, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, KIA, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Toyota en Volkswagen.

 

"Zoals deze mijlpaal bewijst, is BlackBerry's impact in de auto-industrie nog nooit zo sterk geweest", zegt John Chen, Executive Chairman en CEO bij BlackBerry. "’s Werelds grootste autofabrikanten, automakers en chipfabrikanten blijven op zoek naar BlackBerry’s gecertificeerde en veilige software voor hun nieuwste voertuigen. Samen met onze klanten zorgen we ervoor dat de toekomst van mobiliteit veilig en betrouwbaar is.”

BlackBerry houdt zich samen met onderzoeks- en analistenbureau Strategy Analytics bezig met het verifiëren van het volume van QNX-implementaties op basis van het aantal QNX-producten dat wordt verzonden in de automobielmarkt en het aantal auto's dat QNX-producten en -technologie bevat. De overgrote meerderheid van de QNX-softwareproducten die geïntegreerd zijn en gebruikt worden in autobesturingssystemen hebben een licentie op basis van royalty's per eenheid. BlackBerry QNX-technologie omvat QNX Neutrino OS, QNX Platform for ADAS, QNX OS for Safety, QNX CAR Platform for Infotainment, QNX Platform for Digital Cockpits, QNX Hypervisor 2.0 en QNX acoustics middleware.

Voor meer informatie over de producten en diensten van BlackBerry voor de automotive industrie, kijk op BlackBerry.com.