Nieuws

BlackBerry introduceert 24/7 cyberbeveiliging met CylanceGUARD

11 jul 2019 - Categorie: Security

BlackBerry lanceert CylanceGUARD™, een Managed Detection en Response (MDR)-oplossing.


Dankzij de expertise van BlackBerry Cylance en de integratie van zijn Artificial Intelligence (AI)-platform, kan de MDR-oplossing continu mogelijke cyberdreigingen opsporen en monitoren.

Het preventief in kaart brengen van cyberdreigingen is een proactieve vorm van beveiliging. Er zijn echter een gering aantal organisaties in sectoren als de financiële dienstverlening, hightech-maakindustrie en defensie, die beschikken over expertteams die er ook in slagen mogelijke dreigingen op te sporen. Organisaties zonder een professioneel beveiligingsteam besteden dit dan ook uit aan externe leveranciers, waardoor het eigen personeel zich kan richten op andere kritieke bedrijfsactiviteiten. Volgens de International Data Corporation wordt in 2019 meer dan €23,5 miljoen uitgegeven aan het managen van beveiligingsdiensten.

CyberGUARD wordt op abonnementsbasis afgenomen en biedt een efficiënte analyse en aanpak van cyberincidenten. De MDR-oplossing maakt gebruik van waarschuwingsautomatisering, kunstmatige intelligentie en een geavanceerd orkestratiesysteem, waardoor complexe technologieën en processen worden vereenvoudigd. Hierdoor is er significant minder tijd nodig om inbraken te identificeren en hiertegen op te treden.

“Organisaties zoeken naar oplossingen om de uitdaging op het gebied van professioneel beveiligingspersoneel aan te pakken. Dit doen zij door interne beveiligingsteams uit te rusten met preventieve oplossingen waarmee wordt ingespeeld op de behoefte om 24/7 dreigingen te kunnen monitoren, detecteren en aan te pakken”, zegt Frank Dickson, Program Vice President, Cybersecurity Product, IDC. “MDR-diensten zoals CylanceGUARD bieden een complete endpoint-bescherming, waardoor klanten minder tijd nodig hebben om dreigingen te ontdekken en te verhelpen.”

CylanceGUARD wordt beheerd door een team van preventiedeskundigen en incidentmedewerkers. Het team gebruikt het BlackBerry® Cylance® AI-Platform om incidenten aan te pakken met bewezen methodes en door waarschuwingsautomatisering en AI-technologie toe te passen op de endpoints van de klant. Hierdoor worden 24 uur per dag, zeven dagen per week mogelijke dreigingen opgespoord en gemonitord. Klanten van BlackBerry Cylance hebben daarnaast toegang tot een webportaal waarmee zij hun beveiligingsomgeving kunnen inzien. Daarnaast kunnen zij waarschuwingsnotificaties ontvangen op iOS- en Android-apparaten, inclusief de nodige context om onderzoek naar cyberdreiging te kunnen stroomlijnen.

“’Alarmmoeheid’ is een ware zorg”, zegt Jason Bevis, Vice President van Threat Hunting, BlackBerry Cylance. “Organisaties profiteren van CylanceGUARD’s uniforme aanpak voor het preventief detecteren en aanpakken van dreigingen. De interne veiligheidsteams van klanten kunnen daardoor meer tijd besteden aan andere organisatorische activiteiten in plaats van te herstellen van cyberaanvallen.”

Voor meer informatie over CylanceGUARD, bezoek dan www.cylance.com/guard