Nieuws

Audi en Ericsson pionieren met 5G voor de automotive productie

02 aug 2018 -

Autofabrikant Audi en Ericsson (NASDAQ: ERIC) hebben hun plannen gepresenteerd over pionieren op het gebied van 5G-technologie voor de automotive productie.


Bron: Audi AG

Autofabrikant Audi en Ericsson (NASDAQ: ERIC) hebben hun plannen gepresenteerd over pionieren op het gebied van 5G-technologie voor de automotive productie. De bedrijven bereikten overeenstemming over een reeks activiteiten dat het potentieel onderzoekt van 5G als toekomstbestendige communicatietechnologie, die aan de hoge standaarden van de automotive productie voldoet. Audi en Ericsson hebben hiervoor een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) ondertekend. In de komende maanden gaan experts van beide bedrijven testen uitvoeren in een technisch centrum van het ‘Audi Productie Lab’ in Gaimersheim, Duitsland.

 

Frank Loydl, Chief Information Officer bij Audi AG, zegt: “De fabriek, volledig uitgerust met netwerk, zal een significante impact hebben op de toekomstige productie. Een krachtige netwerkarchitectuur die realtime reageert is voor ons van doorslaggevend belang. Als onderdeel van het project met onze partner Ericsson, testen we de mogelijkheden die 5G-technologie biedt voor industriële applicaties in de smart factory.”

 

In aanvulling op de fabriek in Ingolstadt onderzoeken Audi en Ericsson of 5G ook in andere fabrieken van de Audi Groep kan worden gebruikt.

 

Erik Ekudden, Group CTO bij Ericsson, zegt: "Ericsson heeft wereldwijd al 5G-programma's draaien om fabrikanten te helpen de productiviteit te verhogen en nieuwe zakelijke kansen te creëren. Dit project is een mooie kans om te zien wat er mogelijk is wanneer we 5G naar een autofabriek brengen om echt slimme draadloze productie mogelijk te maken."

 

5G is de volgende generatie mobiele communicatie, die de prestaties van de huidige mobiele netwerken zal uitbreiden om daarmee tegemoet te komen aan de toekomstige behoeften van consumenten en industrieën.

 

5G-netwerken bieden consumenten een betere en snellere breedbandervaring, terwijl het 5G bedrijven in staat stelt nieuwe toepassingen te ontsluiten: van connected voertuigen tot slimme fabrieken.

 

De technologie heeft veel netwerkkenmerken die essentieel zijn voor Industry 4.0 met steeds flexibelere en complexere productieprocessen. Het zorgt voor snellere doorvoersnelheden van data en meer netwerkcapaciteit, evenals veelbelovende, zeer veilige beschikbaarheid. Bovendien zorgt ultra-low latency voor snelle reactietijd tussen de apparatuur in het fabriekssysteem.

 

In de eerste fase van het project testen Audi en Ericsson een latency-kritische applicatie met behulp van draadloos verbonden productie-robots, die zijn uitgerust met een lijmapplicatie - een veelgebruikte techniek bij het maken van auto's.

 

De geplande infrastructuur in het technisch centrum in Gaimersheim omvat de implementatie van 5G-technologieën in een gesimuleerde productieomgeving, die overeenkomt met die van de Audi-fabriek in Ingolstadt en andere locaties. Het laboratorium wordt uitgerust met Ericsson's Proof-of-Concept (PoC)-netwerk, dat een open testfaciliteit is om vroege implementaties van 5G-technologie mogelijk te maken. Het netwerk is ontworpen om alternatieve of complementaire technologieën te integreren met degenen die momenteel in gebruik zijn, inclusief WiFi of draadloos LAN, of bekabelde (Ethernet) connectiviteit van productiecomponenten.