Nieuws

Atos uitgeroepen tot leider in IoT-services door wereldwijde analist NelsonHall

27 jul 2017 - Categorie: IT / ICT

Het internationale onderzoek- en adviesbureau NelsonHall heeft Atos als leider uitgeroepen in haar meest recente NEAT-analyse van Internet of Things (IoT).


Bovendien staat Atos volgens de marktanalyse van NelsonHall op een derde plaats in Europa als het gaat om marktaandeel. Leiders worden in het rapport gedefinieerd als ‘leveranciers die in vergelijking met andere partijen een groot vermogen hebben om onmiddellijke voordelen te bieden en de mogelijkheid om snel in te spelen op nieuwe behoeften’.

 

De analyse van NelsonHall NEAT is gebaseerd op een beoordeling van 23 van de meeste vooraanstaande leveranciers van IoT-dienstverlening. Atos is uitgeroepen als ‘leider’ in beide categorieën. Hierbij wordt gekeken naar het ‘vermogen om onmiddellijke voordelen te bieden’ en hun ‘vermogen in te spelen op toekomstige ontwikkelingen’.

 

In haar marktanalyse (1) voorspelt NelsonHall dat de IoT-markt met 26 procent per jaar zal groeien naar een totale waarde van 6,4 miljard dollar in 2021. Deze groei wordt vooral veroorzaakt door de versnelling van B2B-verkopen: van connected cars tot smart manufacturing en smart logistics. Volgens onafhankelijk onderzoek (2), verwacht bijna 90 procent van de bedrijven dat zij zich in 2020 vooral kunnen onderscheiden met door data gedreven inzichten.

 

Via Atos Codex - het Atos-merk voor geavanceerde analyses, het Internet of Things en cognitieve oplossingen -  beheert en beveiligt Atos de volledige IoT-waardeketen: van connected devices en computing tot datacenters. In samenwerking met een uitgebreid IoT-partnersysteem zorgt Atos voor goed functionerende processen, innovatieve tooling en automatisering. Deze IoT-services zijn gebaseerd op de connectiviteit en platforms die worden geleverd door Worldline - een bedrijfsonderdeel van Atos - in combinatie met platforms van partners, zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure en hoogwaardige zakelijke analytische oplossingen. Dit stelt klanten in staat om hun data op een veilige manier om te zetten in aantoonbare toegevoegde waarde in elk marktsegment. 

 

Het rapport van NelsonHall identificeert de volgende sterke kanten van Atos op het gebied van IoT-services:

  • Sterke IoT-consultingdiensten met als doel om snel toegevoegde waarde te leveren.
  • Breed end-to-end IoT-aanbod - inclusief strategie, consulting, bouw, beheer en beveiliging - ter ondersteuning van de digitale transformatie van klanten.
  • Uitgebreide klantenbasis in IoT, met referenties van cases in verschillende geografische regio’s en industrieën (inclusief verzekeringen, fleet management, connected cars, connected home, smart cities, Industry 4.0, telecom, nutsbedrijven en media).

“Atos’ positie als leider in onze IoT-services NEAT-evaluatie is het resultaat van haar omvangrijke IoT-aanbod en haar uitstekende consulting-kwaliteiten ”, zegt Dominique Raviart, IT Services Practice Director van NelsonHall.

 

“We zijn trots op deze erkenning als leider in IoT-services door NelsonHall. In combinatie met onze rangschikking op basis van marktaandeel in Europa weerspiegelt dit ons vermogen onze klanten te ondersteunen met de noodzakelijke services, technologie en vaardigheden om hun processen op effectieve wijze te beheren en waarde te genereren. We werken nauw met onze klanten samen om hun digitale transformatie te versnellen en ervoor te zorgen dat zij het maximale uit hun data halen”, vertelt Dominique Grelet, Global Head van Atos Codex bij Atos.

 

Atos Codex is een belangrijke pijler van de Digital Transformation Factory van Atos om zakelijke transformaties mogelijk te maken. Voor meer informatie: https://atos.net/en/solutions/atos-codex-insight-driven-outcomes.

 

(1) Nelson Hall IoT-services, Dominique Raviart, mei 2017

(2) The Future Belongs to Those Who Monetize and Maximize their Data, onderzoek in opdracht van Atos, oktober 2016