Nieuws

Angelique Schouten Chief Commercial Officer en bestuurslid bij fintech scale-up Ohpen

08 mrt 2018 - Categorie: Personalia

De Amsterdamse core banking provider Ohpen heeft Angelique Schouten (40) aangesteld als Chief Commercial Officer. Schouten verruilt Londen voor Amsterdam en treedt toe tot het bestuur van de overkoepelende organisatie.


 

Ze wordt binnen de directie verantwoordelijk voor het opzetten van de commerciële organisatie, marketing, sales en pr.

 

De eigenzinnige Schouten was de afgelopen twee jaar CEO Ohpen UK en heeft het kantoor in Engeland van de grond af aan opgezet. Ze is verantwoordelijk voor de eerste buitenlandse klanten en de eerste werknemers van de Londense vestiging van Ohpen. Het Londense kantoor bestaat voor 50% uit vrouwen, een unicum voor de masculiene banken- en technologiesector.

 

50% vrouwen

“Ik ben ontzettend trots op wat we bereikt hebben in Engeland. Twee jaar geleden bestond Ohpen UK nog niet en ben ik naar Engeland gevlogen met louter een laptop en een credit card. Nu staat er een organisatie met een vergunning van de toezichthouder, een aantal geweldige klanten en dertig man personeel die zijn geworven op basis van onze kernwaarden”, aldus Schouten. In Engeland worden Schoutens taken overgenomen door de nieuwe CEO UK Lydia van de Voort (33). Komende jaren gaat zij zich vooral bezighouden met het implementeren van Ohpen voor nieuwe klanten.

 

Expansie

De laatste acht maanden kreeg Ohpen een kapitaalinvestering van in totaal 40 miljoen euro, bedoeld voor verdere internationale expansie en verdere groei van de organisatie. Schouten gaat vooral het opzetten van de commerciële organisatie binnen het bedrijf in banen leiden door zich te richten op marketing, sales, pr en de kantoren wereldwijd. Komend jaar verwacht het bedrijf honderd nieuwe mensen in dienst te nemen. “Angelique is de personificatie van onze kernwaarden,” zegt Chris Zadeh, oprichter en CEO van Ohpen.