Nieuws

AFC Ajax kiest Acronis als officiële cyberbeschermingspartner

16 jun 2020 - Categorie: UITGELICHT

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, en AFC Ajax, hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten.


Als officiële cyberbeschermingspartner van AFC Ajax gaat Acronis een zichtbare en tastbare rol spelen bij de Ajax Jeugdopleiding op Sportpark De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA.Acronis gaat AFC Ajax voorzien van de nieuwste cyberbeschermingsoplossingen voor het optimaliseren van data workflows, die het team moeten helpen de prestaties te verbeteren, zowel op als naast het veld.

 

 

Menno Geelen, commercieel directeur AFC Ajax: "Acronis is wereldwijd marktleider en een technologiebedrijf dat technologie en content gaat leveren om onze groei-ambitie te ondersteunen. We gaan tevens gebruikmaken van hun cyberbeschermingsoplossingen en kunstmatige intelligentie op ons trainingscomplex De Toekomst en zullen hen prominent gaan zien als nieuwe shirtsponsor voor de jeugd van Ajax. Een partner waarvan we daarom met het volste vertrouwen kunnen zeggen: voor de toekomst."

 

 

Edwin van der Sar, algemeen directeur AFC Ajax vult aan: "Data en innovatie worden steeds belangrijker, voor ons als voetbalclub en als organisatie. Privacy en databeveiliging zijn daarom net zo cruciaal. Met Acronis hebben we een betrouwbare en deskundige partner die onze data opslaat, toegankelijk maakt en beveiligt. Ze doen dit voor De Toekomst - de bakermat van onze club waar veel data verzameld en verwerkt wordt, maar ook in de Johan Cruijff ArenA en bij onze voetbalgerelateerde en bedrijfsactiviteiten elders in de wereld. Acronis’ expertise in kunstmatige intelligentie en machine learning-technologie zal onze bedrijfsvoering verder optimaliseren."

 

 

Wat de oplossingen van Acronis zo uniek maakt, is dat ze ontwikkeld zijn op basis van de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS). Dit zorgt ervoor dat de data die wordt beschermd en beheerd door de oplossingen van Acronis niet alleen veilig en authentiek zijn, maar ook makkelijk toegankelijk, waardoor de dagelijkse operationele activiteiten van een organisatie niet onderbroken worden.

 

 

De AI/ ML-projecten gaan de club helpen de beschikbare data te verwerken ten behoeve van voetbaltechnische en zakelijke beslissingen. Acronis is sterk betrokken bij AI/ML R&D en zal op een later tijdstip samen met AFC Ajax meer informatie naar buiten brengen over het project.

 

 

Nu steeds meer mensen door de coronacrisis thuiswerken, is cyberbescherming een nog grotere zorg voor veel organisaties, vanwege het grote aantal medewerkers dat met onbeveiligde netwerken of systemen werkt.Acronis biedt ook ondersteuning voor deze systemen, met oplossingen zoals Acronis Cyber Protect, dat opslaglocaties en nog veel meer beschermt met back-up en herstel, anti-malware en beveiliging en beheer. De alles-in-één-oplossing Acronis Cyber Protect maakt het makkelijk om alle aspecten van de cyberbescherming te beheren en maakt het tevens mogelijk om workloads op afstand te beheren.

 

 

Jan-Jaap Jager, bestuursadviseur en Senior Vice President bij Acronis: "We geloven in het belang van technologische samenwerkingsverbanden met sportteams. Ajax loopt voorop als het gaat om het verzamelen van data. We zullen deze data samen analyseren, zodat zij strategische sportieve en commerciële beslissingen kunnen nemen die de prestaties van de teams en de gehele organisatie ten goede komen. We zijn daarom trots dat we een samenwerking op het gebied van cyberbeschermingstechnologie aangaan met Ajax en hen kunnen helpen CyberFit te worden. De mogelijkheid om Ajax te laten zien wat wij kunnen en dit met hun zakelijke netwerk te delen via Ajax, maakt deze samenwerking ideaal voor ons."