Nieuws

41 procent IT-beslissers besteedt technisch beheer deels uit

17 dec 2014 - Categorie: IT / ICT

41 procent van de IT-beslissers besteedt het technisch beheer deels uit maar houdt het functionele beheer in eigen huis. Dit blijkt uit onderzoek onder 145 IT-beslissers door SPS, aanbieder van IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys,


SPS vroeg de respondenten of zij beheertaken uitbesteden aan één of meerdere externe dienstverlener(s). Drie procent geeft aan alle beheertaken, zowel functioneel als technisch, volledig uit te besteden. 30 procent stelt alles intern te beheren, terwijl 11 procent zegt de beheertaken deels te hebben uitbesteed.
Van alle IT-beslissers besteedt negen procent het technisch beheer volledig uit. De resterende zes procent geeft aan beheertaken nog niet uit te besteden, maar dit in de toekomst wel te willen doen. Volgens Linda Verweij, COO van SPS, is het opvallend dat nog altijd 30 procent van de IT-beslissers aangeeft het beheer volledig binnenshuis te doen.

Verweij stelt dat het beter is om te anticiperen op de impact van toenemende complexiteit van IT-infrastructuren en op de uitdaging om de juiste specialisten hiervoor te vinden. Door technisch beheer deels of geheel uit te besteden blijft er meer tijd over om te focussen op het faciliteren van de business, zonder dat de IT-afdeling de regie verliest over de eigen IT-infrastructuur.
 
http://sps.nl/