Evenementen

Line-up Internetmarathon compleet! Met o.a. Bellingcat, Mary-Jo Diepeveen, Constant Dullaart en Commons Network

15 mrt 2020

De line-up van de Internetmarathon is compleet. Onder andere Bellingcat, Valerie Frissen, Mary-Jo Diepeveen, Sophie Bloemen, Huib Modderkolk, Maurits Martijn, Renata Avila, Wilma Haan en nog vele anderen doen mee aan het 12-uur durende interview. Op zondag 15 maart onderzoeken we met meer dan 30 (inter)nationale gasten het klokje rond alle krochten van het world wide web. We duiken in 50 jaar internet: wat heeft het ons opgeleverd? En welke prijs betalen we ervoor? De Internetmarathon is bedacht door De Balie en samen door De Balie en Bits of Freedom gemaakt.


Van de kabels onder de grond naar de satellieten in de ruimte - en van de meest-bezochte pagina’s naar het dark web. We verwelkomen politici, ethische hackers, digital engineers, early adopters en de generatie die zich een leven zonder het internet niet meer voor kan stellen.

 

Met o.a. Wit-Russische internetscepticus Evgeny Morozov, directeur van Commons Network Sophie Bloemen, voorzitter van COC Astrid Oosenburger, Twitteraar Zjos Dekker, programmamaker Roel Maalderink, directeur en oprichter van Waag Amsterdam Marleen Stikker, Brits journalist en auteur Peter Pomerantsev, filosoof Miriam Rasch, Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg, ethisch hacker Zawadi Done, en nog vele, vele anderen. Met muziek van Spinvis en The Smartphone Orchestra en internetkunst van Rafaël Rozendaal. Kijk voor het volledige programma op: De Internetmarathon.