Evenementen

Eerste Y Combinator Startup Accelerator-programma in Amsterdam

12 sep 2018

MessageBird deelt ervaringen en advies uit eerste hand met ondernemers die interesse hebben in Silicon Valley’s toonaangevende startup accelerator


Y Combinator, de Amerikaanse startup accelerator, en MessageBird, de Nederlandse cloudcommunicatieprovider, organiseren op 12 september 2018 een Q&A- en netwerksessies voor startup-oprichters en ondernemers. Het event wordt geleid door Robert Vis, CEO van MessageBird en alumnus van Y Combinator. Hij vertelt daar uit eerste hand hoe je binnenkomt en hoe het gaat bij Y Combinator, de bekende startup accelerator in Silicon Valley. Y Combinator was reeds betrokken bij innovatieve technologie-disruptors als AirBnB, DropBox, Reddit en Twitch. Aanmelden voor het event kan hier.

 

“De bloeiende startup-scene in Amsterdam is een magneet geworden voor tech-talent. Met events als deze hoopt Y Combinator een brug te slaan tussen Amsterdam en Silicon Valley”, zegt Michael Seibel, CEO en partner van Y Combinator CEO.

 

De discussie tijdens het event zal zich vooral richten op de unieke reis die ondernemingen wereldwijd hebben gemaakt door deel te nemen in Y Combinator. Ook wordt ingegaan op de vraag waarom MessageBird toetrad tot de accelerator, zelfs na vijf jaar winstgevend en succesvol te zijn geweest zonder externe financiering.

 

De samenwerking met MessageBird is onderdeel van een wereldwijd initiatief van Y Combinator om zijn groeiende portfolio van internationale bedrijven verder uit te breiden door in contact te komen met tech-leiders in iedere hoek van de wereld. Sinds zijn oprichting in 2005 heeft Y Combinator meer dan 1.900 bedrijven gefinancierd (met een gezamenlijke waarde van 100 miljard dollar) en coachte de accelator meer dan 4.000 oprichters.

 
 

 

 

“Wanneer het gaat om het bouwen van een wereldwijd netwerk van early adopters, het les krijgen van de beste mensen en het wegwijs worden in Silicon Valley, dan is er geen betere partij voor ambitieuze ondernemers dan het team van Y Combinator”, zegt Vis, die het programma in de zomer van 2016 afrondde. Dat was een jaar voor de grootste early stage-financieringsronde ooit door een Europees softwarebedrijf. “Wij zijn er trots op om onze ervaring met Y Combinator te delen met de volgende generatie innovators binnen het florerende tech-ecosysteem in Amsterdam.”

 

Over het event

RSVP: Aanmelden kan via dit formulier

Date: 12 september 2018

Locatie: HQ van MessageBird, Trompenburgstraat 2c, Amsterdam,

-     18.00 uur - Check-in, netwerken, hapje en drankje

-    18.30 uur - Presentatie

-     19.00 uur - Q&A