Evenementen

13 juni – Uitreiking: Nederlandse Data Science Prijzen in teken van een veilig Europa

13 jun 2019

Donderdag 13 juni is het weer zover, dan worden de jaarlijkse Nederlandse Data Science Prijzen uitgereikt.


winnaars 2018

Ook houdt prof. Viktor Mayer-Schönberger een inspirerende én intrigerende keynote speech  over “Data-rich markets and their enemies”. Daarnaast buigt een panel zich over de vraag over het (financieel) veilig houden van Europa, aangezien Europa afhankelijk is van niet Europese platfora voor het doorzoeken en opslaan van data en algoritmes. 

 

Op feestelijke wijze worden de prijzen op donderdag 13 juni uitgereikt door De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA) in de JADS in Den Bosch. Voorafgaand aan de prijsuitreiking, die voor de derde maal plaats vindt, is een informatief en inspirerend programma opgesteld.

 

Categorieën

De prijzen zijn verdeeld in de categorieën: Startup, Institutional en Science. De Startup prijs beloont ondernemingen die korter dan vijf jaar bestaan en op innovatieve wijze data science toepassen. De Institutional prijs is bedoeld voor organisaties (zowel bedrijfsleven als de overheid) die op een onderscheidende manier data science toepassen. De Science prijs wordt toegekend op basis van de

 - door een promovendus - ingezonden PhD

Keynote speech over data-rich markets

Prof. Viktor Mayer-Schönberger van het Oxford Internet Institute schijnt niet alleen licht op de positieve kant van big data, maar ook op de gevaren daarvan. In zijn keynote speech zal hij toelichten wat de vijanden van zogenaamde data-rich markets zijn. Een data-rich market is een bedrijf zoals Amazon dat wordt gedreven door data in plaats van geldstromen. Meer informatie kun je hier vinden.

 

Panel discussie met onder meer prof. Alexander Rinnooy Kan (UvA) en Alexander Van Boetzelaer (Elsevier)

De vraag: “Positive and negative aspects of the US and Asian "BigTech" platforms, data and algorithms for the European economy and for the European safety?” staat dit jaar centraal in de paneldiscussie. Prof. Viktor Mayer-Schönberger en prof. Alexander Rinnooy Kan (UvA), Alexander Van Boetzelaer (executive Vice-President Elsevier) en prof. Gerrit Timmer (directeur van Ortec) zullen op interactieve wijze vragen beantwoorden uit het publiek.

 

Aanmelding en locatie

De uitreiking vindt plaats op donderdag 13 juni tussen 13:30 en 18:00 in de JADS in Den Bosch. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.

 

Adres JADS:

Sint Janssingel 92

5211 DA

Den Bosch

 

Programma: donderdag 13 juni

13.30 - 14.00: Inloop

14.00 – 14.05: Welkomstwoord door Arjan Van Den Born, Academic Director @JADS & Professor of Digital Entrepreneurship @Tilburg University

14.05 – 14.45: Keynote speech door prof. Viktor Mayer-Schönberger

14.45 – 154.15: Pauze

15.15 – 16.00: Paneldiscussie met o.a. prof. Viktor Mayer-Schönberger en prof. Alexander Rinnooy Kan

16.00 – 17.00: Uitreiking van de Startup, Institutional en Science award

 17.00 – 17.10: Presentatie van het  “Data Science for Social Good” initiatief door prof. Dick den Hertog (TiSEM: Tilburg School of Economics and Management)

17.15 – 18.00: Borrel

 

Initiatiefnemers en sponsoren

De KHMW, het oudste geleerde genootschap van Nederland, is in 1752 opgericht om wetenschap te bevorderen en een brug te slaan tussen wetenschap en samenleving. De Big Data Alliance is een in 2015 opgericht samenwerkingsverband tussen bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen, met als doel het ontsluiten van kennis, delen van expertise en onderzoek en het stimuleren van innovatie op datagebied. Beide organisaties zijn initiatiefnemer van de Nederlandse Data Science Prijzen. Zij worden daarbij ondersteund door de Universiteit van Amsterdam, AIMMS, Lubbers De Jong, ORACLE, Elsevier en ORTEC, allen bedrijven met een sterke technologische achtergrond.